Personliga affischer

Det är enkelt och roligt att skapa personliga affischer. Välj bilder, text och färger fritt. Designa själv eller gör det tillsammans med er kontaktperson på Unga Drogförebyggare! 

Personliga affischer

Det är enkelt och roligt att skapa personliga affischer. Välj bilder, text och färger fritt. Designa själv eller gör det tillsammans med er kontaktperson på Unga Drogförebyggare! 

Nå ut till andra med en personlig affisch

Personliga affischer är bra att använda när ni vill nå ut till andra. Skapa affischen i en stil som passar er förening, era aktiviteter och budskapen ni vill förmedla.  

I den här texten kommer ni få lite tips och trix på hur ni går tillväga för att designa affischen och nå ut med den till andra! Ni kan också ta del av de mallar vi har för att skapa en affisch eller designa en egen med hjälp av vårt designverktyg! 

Designa en personlig affisch

Börja med att fundera på vad ni vill ha för slags affisch. Vill ni sprida kunskap? Bjuda in till aktiviteter? Dela med er av ett budskap? Berätta om fördelar med ett drogfritt liv? Det är helt upp till er vad ni vill ha för fokus.  

Skriv text där det framgår vilken förening ni är och vad ni vill ha sagt med affischen. Håll det kortfattat så att det blir enkelt att läsa. Skapa en design där texten syns tydligt, exempelvis genom att ha en ljus bakgrund och mörk text eller tvärtom. Om ni använder bilder är det bra om de hör ihop med texten.  

Tips!

Få hjälp av oss

När ni har en förening i Unga Drogförebyggare kan ni få hjälp av oss i organisationen att designa och trycka upp affischer. Vi kan också skicka färdigdesignade affischer i olika teman. Det är er kontaktperson som hjälper er med detta. Ta kontakt med kontaktpersonen, eller mejla info@ungadrogforebyggare.se, för att göra en beställning.

Nå ut med era budskap

När affischen är färdig och upptryckt på papper är det dags att sätta upp den och låta andra se den!

Vilka platser som passar bra beror på vilka personer ni riktar er till. Om ni vill engagera personer på er skola är det perfekt att hitta gemensamma anslagstavlor ni kan använda. Ni kan också fundera på vilka andra sammanhang personer ni vill nå ut till kan tänkas röra sig i. Finns det bibliotek, kulturhus, ungdomsgårdar eller någon park som många besöker? Sätt upp en affisch där!

Redigera i Canva

Vi rekommenderar att ni redigerar och skapar era affischer i programmet Canva. Det finns som gratisversion och fungerar som ett lättanvänt verktyg när ni vill designa era affischer.

Scrolla ner på denna sida för att ladda ner vår Canva-guide under rubriken “Vidare läsning och material.

Skapa en profil på Canva genom att gå till deras hemsida.

Tips!

Vidare läsning och material

Canva-guide

Lär dig hur redigering går till i programmet Canva. Skapa först en profil på Canvas hemsida. Canva finns som gratisversion.

Inspirationsbank för affischer

Här har vi samlat affischer som Unga Drogförebyggare tidigare har tagit fram. Används dessa som inspiration för att ta fram era egna affischer!

  • Narkotika
  • Amfetamin
  • Cannabis
  • Doping
  • Ecstasy
  • Opiater
  • Kokain
  • LSD
  • Nätdroger och spice

Evenemang

UDFS Ledarskapshelg 14/4 - 16/14 2023

Detta formulär är anmälan till den ledarskapshelg  som arrangeras av Unga Drogförebyggare i Bromma, Stockholm.

Resa
Detaljer om resebokning får du i samband med ett eventuellt antagningsbesked. Resan är kostnadsfri!

Schema
I skrivande stund är inte schemat färdigt men du kan vara säker på att du kommer få en helg fylld av skoj, lärdomar och bra med pauser. Allt kommer handla om ledarskap och speciellt vad det innebär att vara ledare i en ideell förening.

Plats
Vi kommer att vara på Kärsögården, Bromma utanför Stockholm. Vi kommer att äta och bo där under hela helgen.

Begränsat antal platser
Vi har en skarp gräns på 25 deltagare och får vi fler anmälningar än platser hamnar du som reserv.

Sista anmälningsdag
En vecka innan sista anmälningsdagen

Kostnadsfritt
Det är helt kostnadsfritt att delta på lägret tack vare bidrag från gv90.se. Anmälan är däremot bindande och om du anmäler dig och får en plats, men inte dyker upp, kommer du få en faktura på 500 kr.

Kontaktuppgifter till närmast anhörig

Särskilda behov (Allergier, diagnoser, kostpreferenser eller andra förutsättningar för att kunna delta)

Vad har du för erfarenhet av ledarskap?

Vad ser du mest fram emot att lära dig eller vad vill du utvecklas inom?

Hur hanterar vi dina personuppgifter

Föreningen behöver spara och behandla personuppgifter om dig för föreningens medlemsregister. Personuppgifter som kan finnas i föreningens medlemsregister är förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer och födelsedatum. Inga personnummer hanteras i medlemsregistret. Föreningen använder också dina personuppgifter för att skicka ut information till dig.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

Hantering av medlemskap i föreningen ex bidrags ansökan, licenshantering, föreningsutbildning etc.

Deltagande i föreningens träningsverksamhet och tävlingsverksamhet.

Sammanställning av statistik och uppföljning. Publicering av material på hemsida och sociala medier.

Föreningen hanterar även personuppgifter vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.


Du kan läsa mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Medlemsvillkor

1. Medlemskapet är kostnadsfritt.

2.Som medlem i Unga Drogförebyggare har du rätt att ta del av alla förmåner samt delta på aktiviteter som anordnas av förbundet.

3.Du har rätt att påverka och rösta på Unga Drogförebyggares årsmöte.

4.En grundpelare i Unga Drogförebyggare verksamhet är kontraktet där du lovar att avstå från droger, såsom tobak, alkohol eller narkotika till årsskiftet.

5.Om du lämnar personuppgifter som inte stämmer, uteblir medlemsskapet. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnar stämmer och är korrekta.

6.När vi arrangerar en tävling samlar vi in personuppgifter för att kunna identifiera deltagarna, kommunicera med deltagarna, för att säkerställa deltagarnas ålder samt kunna utse vinnare och förmedla vinster.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.