Sociala medier

Sociala medier är ett bra sätt att få sin förening att synas och nå ut med sina budskap, åsikter och aktiviteter. Här får ni tips om utformning, innehåll och verktyg. 

Fundera på vad er förening vill använda sociala medier till. Vilka inlägg vill ni göra? Vem riktar ni er till? Vad är era förväntningar? Hur ofta vill ni publicera inlägg på era sociala medier? 

Sociala medier

Sociala medier är ett bra sätt att få sin förening att synas och nå ut med sina budskap, åsikter och aktiviteter. Här får ni tips om utformning, innehåll och verktyg. 

Fundera på vad er förening vill använda sociala medier till. Vilka inlägg vill ni göra? Vem riktar ni er till? Vad är era förväntningar? Hur ofta vill ni publicera inlägg på era sociala medier? 

Utforma era sociala medier

Att utforma sina sociala medier handlar om att ge besökaren en uppfattning av vilka ni genom att kolla på ert föreningskonto. Det handlar både om hur er sida ser ut stilmässigt, men också vilka bilder och inlägg ni lägger upp. Se till så att det finns ett tydligt samband mellan allt ni lägger upp, det får era sociala medier att se mer seriösa ut.  

Tips till utformning!

Bestäm innehåll för era sociala medier

Sociala medier är ett bra verktyg för att sprida information, idéer och aktuella händelser. Som förening är det en fördel om ni är personliga på era sociala medier. Visa upp er förening och var stolta över det ni engagerar er i. Berätta era åsikter och beskriv varför det är viktigt att bry sig om frågor som är viktiga för er. Beskriv vad ni drömmer om, och vad ni gör för att nå dit. Genom att själva vara ärliga och öppna med det som är viktigt för er, kommer ni också kunna inspirera andra. 

Tips på innehåll:

Planera era sociala medier

Att planera sina sociala medier är ett sätt att skapa framförhållning. Det kan betyda att ni planerar när ni ska lägga upp vilka inlägg, eller att ni skriver inläggen i förväg och schemalägger dem så att publiceringarna sker automatiskt.

Schemaläggning gör det enklare för er att få en överblick för hur era sociala medier kommer se ut. Då kan ni skapa ruljangs och regelbundenhet i inläggen som läggs upp. Detta går att göra genom facebook egna schemaläggningsverktyg. Därifrån kan du ladda upp för facebook och instagram samtidigt.  

Håll era sociala medier levande

För att kunna nå ut till andra och få andra att tycka att ert innehåll är relevant och aktuellt är det bra om de sociala medierna kan hållas levande.  

Tips för att hålla kontot levande!

Vidare läsning och material

Sociala medier-handbok

I vår Sociala medier-handbok hittar ni fler tips och idéer kring hur ni kan utforma era sociala medier.

Inspirationsbank för inlägg

Här har vi samlat texter och bilder, i en Google Drive-mapp, som kan användas fritt för att bygga upp era sociala medier för er förening.

Hur hanterar vi dina personuppgifter

Föreningen behöver spara och behandla personuppgifter om dig för föreningens medlemsregister. Personuppgifter som kan finnas i föreningens medlemsregister är förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer och födelsedatum. Inga personnummer hanteras i medlemsregistret. Föreningen använder också dina personuppgifter för att skicka ut information till dig.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

Hantering av medlemskap i föreningen ex bidrags ansökan, licenshantering, föreningsutbildning etc.

Deltagande i föreningens träningsverksamhet och tävlingsverksamhet.

Sammanställning av statistik och uppföljning. Publicering av material på hemsida och sociala medier.

Föreningen hanterar även personuppgifter vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.


Du kan läsa mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Medlemsvillkor

1. Medlemskapet är kostnadsfritt.

2.Som medlem i Unga Drogförebyggare har du rätt att ta del av alla förmåner samt delta på aktiviteter som anordnas av förbundet.

3.Du har rätt att påverka och rösta på Unga Drogförebyggares årsmöte.

4.En grundpelare i Unga Drogförebyggare verksamhet är kontraktet där du lovar att avstå från droger, såsom tobak, alkohol eller narkotika till årsskiftet.

5.Om du lämnar personuppgifter som inte stämmer, uteblir medlemsskapet. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnar stämmer och är korrekta.

6.När vi arrangerar en tävling samlar vi in personuppgifter för att kunna identifiera deltagarna, kommunicera med deltagarna, för att säkerställa deltagarnas ålder samt kunna utse vinnare och förmedla vinster.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.