Om oss

Unga Drogförebyggare är en ideell organisation som grundades 2008 och som arbetar drogförebyggande. Läs om vilka vi är, hur vi bildades, vad vi gör och vad vi står för.

Om oss

Unga Drogförebyggare är en ideell organisation som grundades 2008 och som arbetar drogförebyggande. Läs om vilka vi är, hur vi bildades, vad vi gör och vad vi står för.

Vilka vi är

Unga drogförebyggare har arbetat och funnits sedan 2008. Vi tror bestämt att det bästa drogförebyggande arbetet för unga görs av unga och för unga.

Vi skapar drogfria mötesplatser, sprider kunskap och jobbar för att ge unga möjlighet till att vara med och påverka.

Vad vi gör

Vi anordnar arrangemang och utbildningar där våra medlemmar får utvecklas tillsammans. Unga Drogförebyggare åker ut och besöker skolor och arbetar med kunskapsspridning kring droger på många sätt.

Viktiga dokument

Unga Drogförebyggares vision är att engagera ungdomar att bidra till det drogförebyggande arbetet så att inga unga ska använda, arbeta med eller exponeras för droger.

I våra styrdokument finns årsmötesprotokoll, stadgar, årsredovisning och verksamhetsplan.

Förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsen leder organisationen genom strategiska beslut. De sätter upp mål för Unga Drogförebyggare, skriver policys och arbetar med organisationens utveckling.

Starta förening

När man startar en förening är ett första steg att ha ett nybildningsmöte. På denna sida berättar vi hur det går till och ger tips på hur man håller föreningen levande.

Information in English

We are Youth For Drug Prevetion: An organization that work to prevent drug use in the young people of Sweden. We create drug-free meeting spaces and form public opinion.

Har du frågor?

Vi svarar gärna på frågor och funderingar. Kanske vill du och dina vänner starta upp en förening, eller så vill du att vi kommer och besöker din skola? Oavsett vad så hjälper vi gärna till!

  • Narkotika
  • Amfetamin
  • Cannabis
  • Doping
  • Ecstasy
  • Opiater
  • Kokain
  • LSD
  • Nätdroger och spice

Evenemang

UDFS Ledarskapshelg 14/4 - 16/14 2023

Detta formulär är anmälan till den ledarskapshelg  som arrangeras av Unga Drogförebyggare i Bromma, Stockholm.

Resa
Detaljer om resebokning får du i samband med ett eventuellt antagningsbesked. Resan är kostnadsfri!

Schema
I skrivande stund är inte schemat färdigt men du kan vara säker på att du kommer få en helg fylld av skoj, lärdomar och bra med pauser. Allt kommer handla om ledarskap och speciellt vad det innebär att vara ledare i en ideell förening.

Plats
Vi kommer att vara på Kärsögården, Bromma utanför Stockholm. Vi kommer att äta och bo där under hela helgen.

Begränsat antal platser
Vi har en skarp gräns på 25 deltagare och får vi fler anmälningar än platser hamnar du som reserv.

Sista anmälningsdag
En vecka innan sista anmälningsdagen

Kostnadsfritt
Det är helt kostnadsfritt att delta på lägret tack vare bidrag från gv90.se. Anmälan är däremot bindande och om du anmäler dig och får en plats, men inte dyker upp, kommer du få en faktura på 500 kr.

Kontaktuppgifter till närmast anhörig

Särskilda behov (Allergier, diagnoser, kostpreferenser eller andra förutsättningar för att kunna delta)

Vad har du för erfarenhet av ledarskap?

Vad ser du mest fram emot att lära dig eller vad vill du utvecklas inom?

Hur hanterar vi dina personuppgifter

Föreningen behöver spara och behandla personuppgifter om dig för föreningens medlemsregister. Personuppgifter som kan finnas i föreningens medlemsregister är förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer och födelsedatum. Inga personnummer hanteras i medlemsregistret. Föreningen använder också dina personuppgifter för att skicka ut information till dig.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

Hantering av medlemskap i föreningen ex bidrags ansökan, licenshantering, föreningsutbildning etc.

Deltagande i föreningens träningsverksamhet och tävlingsverksamhet.

Sammanställning av statistik och uppföljning. Publicering av material på hemsida och sociala medier.

Föreningen hanterar även personuppgifter vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.


Du kan läsa mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Medlemsvillkor

1. Medlemskapet är kostnadsfritt.

2.Som medlem i Unga Drogförebyggare har du rätt att ta del av alla förmåner samt delta på aktiviteter som anordnas av förbundet.

3.Du har rätt att påverka och rösta på Unga Drogförebyggares årsmöte.

4.En grundpelare i Unga Drogförebyggare verksamhet är kontraktet där du lovar att avstå från droger, såsom tobak, alkohol eller narkotika till årsskiftet.

5.Om du lämnar personuppgifter som inte stämmer, uteblir medlemsskapet. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnar stämmer och är korrekta.

6.När vi arrangerar en tävling samlar vi in personuppgifter för att kunna identifiera deltagarna, kommunicera med deltagarna, för att säkerställa deltagarnas ålder samt kunna utse vinnare och förmedla vinster.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.