Första styrelsemöte

Det första styrelsemötet handlar om att samla sina idéer, mål, drömmar och visioner för vad föreningen kan vara och vad ni gemensamt kan göra i den. Det är också ett ypperligt tillfälle att lära känna varandra bättre och ha kul tillsammans. 

Första styrelsemöte

Det första styrelsemötet handlar om att samla sina idéer, mål, drömmar och visioner för vad föreningen kan vara och vad ni gemensamt kan göra i den. Det är också ett ypperligt tillfälle att lära känna varandra bättre och ha kul tillsammans. 

Planera ert första möte

I en förening är det vanligt att personer från olika klasser går ihop och organiserar sig. Det betyder att ni behöver träffas och sätta upp en agenda, lära känna varandra och planera vad ni vill göra tillsammans. Det kan vara enklast att träffas efter skolan, men det går också bra att träffas under en längre rast om ni är lediga samtidigt.  

Upplägg 

På det första styrelsemötet kan ni börja med att prata om varför ni engagerar er i föreningen och i Unga Drogförebyggare. Ni kan också prata igenom vad ni skulle vilja göra i föreningen. Det gör att ni kan förstå varandra bättre och samla ihop idéer som ni har gemensamt.  

Lokal 

Det är bra att träffas på en plats som är enkel att ta sig till och som alla kan röra sig fritt i. Det kan exempelvis vara att låna ett grupprum på ett bibliotek eller kolla med skolan om ni kan vara i något klassrum efter lektionerna har slutat. Ni kan också träffas på ett café eller restaurang – kom ihåg att ni som nystartad förening får pengar från Unga Drogförebyggare som med fördel kan användas till att köpa fika eller mat till era möten.  

Inbjudan 

Se till så att alla som ska komma på mötet har fått en inbjudan där datum, tid och plats framgår. Boka in en dag när alla kommer kunna komma, det gör så att alla får samma kontakt och information samtidigt. Under första styrelsemötet kan ni antingen enbart prata om saker som rör föreningen, eller så kan ni hitta på någon rolig aktivitet efteråt för att komma igång med föreningen på en gång.  

Lära känna-aktiviteter 

Att göra lära känna-aktiviteter gör så att alla deltagare känner sig mer delaktiga och välkomna, samtidigt som det stärker gruppen. Nedan kommer några förslag på övningar och aktiviteter ni kan göra! 

 • Namnlek. Att veta vad alla heter gör det lättare att lära känna varandra och att känna sig sedd. En namnlek kan handla om att presentera sig inför gruppen med sitt namn och att berätta om någonting man tycker om eller varför man vill engagera sig i föreningen. 

 • Hitta något gemensamt. Detta är en mingellek som går ut på att alla deltagare får mingla med varandra, och uppdraget är att hitta en sak ni har gemensamt med varje person ni pratar med. Det kan exempelvis vara att båda har samma favoritfärg eller gör samma fritidsaktivitet. 

 • Skapa tillsammans. Skriv en slogan för er förening, hitta på en låt, måla en tavla eller lägg ett pussel. Detta är en bra samarbetsövning där fokus är på att ha roligt.

   

Mål och visioner

Det är viktigt att ha mål och visioner i sin förening. Det ger föreningen och medlemmarna en riktning för vad ni ska planera och göra tillsammans. Mål handlar om konkreta saker ni vill göra, medan visionen är mer av en inspirerande idé om vad föreningen kan uppnå på längre sikt.  

Målen kan exempelvis vara att ni vill arrangera workshops, åka på studieresor, spela bordspingis, anordna en rolig tävling på er skola eller något annat. 

Visionerna kan vara att skapa en drogfri värld, att inga unga ska börja använda droger eller att tobak ska bli förbjudet i hela samhället. 

Vad drömmer ni om i er förening? 

Vidare läsning och material

Enkel mall för styrelsemöte

Lättanvänd mall att använda på ert nästa styrelsemöte. Här finns de viktigaste punkterna.

Avancerad mall för styrelsemöte

Utförlig och lättanvänd mall att använda på ert nästa styrelsemöte. Här finns allt viktigt, plus lite mer!

 • Narkotika
 • Amfetamin
 • Cannabis
 • Doping
 • Ecstasy
 • Opiater
 • Kokain
 • LSD
 • Nätdroger och spice

Evenemang

UDFS Ledarskapshelg 14/4 - 16/14 2023

Detta formulär är anmälan till den ledarskapshelg  som arrangeras av Unga Drogförebyggare i Bromma, Stockholm.

Resa
Detaljer om resebokning får du i samband med ett eventuellt antagningsbesked. Resan är kostnadsfri!

Schema
I skrivande stund är inte schemat färdigt men du kan vara säker på att du kommer få en helg fylld av skoj, lärdomar och bra med pauser. Allt kommer handla om ledarskap och speciellt vad det innebär att vara ledare i en ideell förening.

Plats
Vi kommer att vara på Kärsögården, Bromma utanför Stockholm. Vi kommer att äta och bo där under hela helgen.

Begränsat antal platser
Vi har en skarp gräns på 25 deltagare och får vi fler anmälningar än platser hamnar du som reserv.

Sista anmälningsdag
En vecka innan sista anmälningsdagen

Kostnadsfritt
Det är helt kostnadsfritt att delta på lägret tack vare bidrag från gv90.se. Anmälan är däremot bindande och om du anmäler dig och får en plats, men inte dyker upp, kommer du få en faktura på 500 kr.

Kontaktuppgifter till närmast anhörig

Särskilda behov (Allergier, diagnoser, kostpreferenser eller andra förutsättningar för att kunna delta)

Vad har du för erfarenhet av ledarskap?

Vad ser du mest fram emot att lära dig eller vad vill du utvecklas inom?

Hur hanterar vi dina personuppgifter

Föreningen behöver spara och behandla personuppgifter om dig för föreningens medlemsregister. Personuppgifter som kan finnas i föreningens medlemsregister är förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer och födelsedatum. Inga personnummer hanteras i medlemsregistret. Föreningen använder också dina personuppgifter för att skicka ut information till dig.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

Hantering av medlemskap i föreningen ex bidrags ansökan, licenshantering, föreningsutbildning etc.

Deltagande i föreningens träningsverksamhet och tävlingsverksamhet.

Sammanställning av statistik och uppföljning. Publicering av material på hemsida och sociala medier.

Föreningen hanterar även personuppgifter vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.


Du kan läsa mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Medlemsvillkor

1. Medlemskapet är kostnadsfritt.

2.Som medlem i Unga Drogförebyggare har du rätt att ta del av alla förmåner samt delta på aktiviteter som anordnas av förbundet.

3.Du har rätt att påverka och rösta på Unga Drogförebyggares årsmöte.

4.En grundpelare i Unga Drogförebyggare verksamhet är kontraktet där du lovar att avstå från droger, såsom tobak, alkohol eller narkotika till årsskiftet.

5.Om du lämnar personuppgifter som inte stämmer, uteblir medlemsskapet. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnar stämmer och är korrekta.

6.När vi arrangerar en tävling samlar vi in personuppgifter för att kunna identifiera deltagarna, kommunicera med deltagarna, för att säkerställa deltagarnas ålder samt kunna utse vinnare och förmedla vinster.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.