Nystartad förening

Är du ny i Unga Drogförebyggare? Välkommen! Som nystartad förening eller som nybliven medlem kan det finnas ett stort engagemang – men också många frågor. Vi kommer gå igenom allt ni behöver veta.  

Nystartad förening

Är du ny i Unga Drogförebyggare? Välkommen! Som nystartad förening eller som nybliven medlem kan det finnas ett stort engagemang – men också många frågor. Vi kommer gå igenom allt ni behöver veta.  

Pengar

Som förening i Unga Drogförebyggare har ni möjlighet att få ekonomiska bidrag för att bekosta de utgifter ni har i föreningen. 

Vad ska pengarna användas till?

Pengarna som Unga Drogförebyggare-föreningar får ska användas till aktiviteter ni gör i er verksamhet. Det kan handla om att köpa fika till era träffar, åka på studiebesök tillsammans eller arrangera någon rolig aktivitet som bowling eller en filmkväll.  

Hur ofta får ni pengar?

Hur mycket pengar kan ni få?

Hur mycket pengar ni kan få beror på vilken typ av bidrag det rör sig om och vad pengarna ska användas till. Generellt brukar bidragen vara mellan 1.000 och 5.000 kronor, men det kan variera.

Försäkringar

Unga Drogförebyggare har en rikstäckande olycksfalls- och egendomsförsäkring. Försäkringen gör så att du kan ha rätt till ersättning om du skulle skada dig, råka ut för en olycka eller om någon av dina saker går sönder. 

Vad täcker försäkringarna? 

  • Om någon skadar sig till eller från en aktivitet.
  • Om någon skadar sig under tiden aktiviteten pågår.
  • Om något lite dyrare går sönder under aktiviteten. 

Hur fungerar det med försäkringar? 

Kontakta info@ungadrogforebyggare.se om någonting har hänt där ni behöver använda vår försäkring.

Berätta vad som har hänt, när och vem som har drabbats. Det ger oss en inblick i det som har inträffat. Om ni är osäkra på huruvida vår försäkring täcker det ni råkat ut för eller inte, kontakta oss då med för säkerhets skull! Vi ser till att hjälpa er så gott vi kan. 

Vidare läsning och material

Skaffa bankkonto

Det finns tre sätt som föreningar inom Unga Drogförebyggare kan ha ett bankkonto på: Privat, genom Unga Drogförebyggare och med hjälp av sin skola. Läs mer i vår guide.

Våra videor om eBas

Följ länken för att komma till vår spellista på Youtube där vi har samlat alla våra videor som handlar om eBas.

Såhär går bokföring till

Hur hanterar vi dina personuppgifter

Föreningen behöver spara och behandla personuppgifter om dig för föreningens medlemsregister. Personuppgifter som kan finnas i föreningens medlemsregister är förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer och födelsedatum. Inga personnummer hanteras i medlemsregistret. Föreningen använder också dina personuppgifter för att skicka ut information till dig.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

Hantering av medlemskap i föreningen ex bidrags ansökan, licenshantering, föreningsutbildning etc.

Deltagande i föreningens träningsverksamhet och tävlingsverksamhet.

Sammanställning av statistik och uppföljning. Publicering av material på hemsida och sociala medier.

Föreningen hanterar även personuppgifter vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.


Du kan läsa mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Medlemsvillkor

1. Medlemskapet är kostnadsfritt.

2.Som medlem i Unga Drogförebyggare har du rätt att ta del av alla förmåner samt delta på aktiviteter som anordnas av förbundet.

3.Du har rätt att påverka och rösta på Unga Drogförebyggares årsmöte.

4.En grundpelare i Unga Drogförebyggare verksamhet är kontraktet där du lovar att avstå från droger, såsom tobak, alkohol eller narkotika till årsskiftet.

5.Om du lämnar personuppgifter som inte stämmer, uteblir medlemsskapet. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnar stämmer och är korrekta.

6.När vi arrangerar en tävling samlar vi in personuppgifter för att kunna identifiera deltagarna, kommunicera med deltagarna, för att säkerställa deltagarnas ålder samt kunna utse vinnare och förmedla vinster.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.