Ungdomskonferensen

Ungdomskonferensen, förkortat UK, har funnits sedan 2008 och är ett
evenemang som Unga Drogförebyggare arrangerar för sina medlemmar varje år.

 

Om Ungdomskonferensen

Ungdomskonferensen, förkortat UK, har funnits sedan 2008 och är ett evenemang som Unga Drogförebyggare arrangerar för sina medlemmar varje år. Ungdomskonferensen arrangeras varje år i en ny stad tillsammans med en ny värdskola eller i stadens lokala drogförebyggande råd. Det är den största nationella drogförebyggande konferensen som arrangeras för unga.

Alla Unga Drogförebyggande råd har möjlighet att delta gratis på UK. Konferensen bjuder in unga som vill engagera sig för drogfrihet! Syftet med konferensen är att stärka unga i sitt engagemang, ge kunskap om drogförebyggande verksamhet, inspirera och skapa förutsättningar för erfarenhetsutbyte. Konferensen är en möjlighet för Unga Drogförebyggares medlemmar att engagera sig i demokrati och samhällsfrågor genom att lära sig och ta del av konkreta verktyg för att påverka samhället. UK är en mötesplats för unga där de själva får diskutera hur Unga Drogförebyggare som organisation framgångsrikt ska föra fram ungas röst inom drogpolitiken. UK är ungas möjlighet att påverka!

 

De senaste åren har vi anordnat ungdomskonferanser i:

Digitalt p.g.a. covid-19 2020

Tranås 2019

Falkenberg 2018

Norrköping 2017

Höör 2016

Stockholm 2015

Furuboda 2014

Vårby Gård, Stockholm 2013

Göteborg 2012

Söderhamn 2011

 

Bli Värdskola

Om eran drogförebyggande råd tillhör en skola kan er skola och råd vara med och arrangera Ungdomskonferensen tillsammans med oss! Som värdskola gör ni Ungdomskonferensen möjlig att genomföra. Unga Drogförebyggare arrangerar tillsammans med er konferensen på er skola. Elever får medverka som deltagare eller funktionärer. Vi står för all planering från början till start mot att er skola står för lokaler och mat på plats. Som värdskola får ni bland annat en kostnadsfri utbildning, stöd för långsiktigt arbete, medverkan i trycksaker och media.

Att stå värd för Sveriges största drogförebyggande ungdomskonferens är ett ärofyllt uppdrag och en möjlighet för er skola att visa upp ert drogförebyggande arbete. Vi är en organisation med gott rykte som vill möjliggöra för fler unga i Sverige att engagera sig för ett drogfritt samhälle. Tillsammans med er kan vi ge fler elever inspiration och kunskap för att göra detta!

Kontakta sofie.levin@ungadrogforebyggare.se om du är intresserad av att arrangera Ungdomskonferensen på din skola!