Syfte

Syftet med kartläggningen är att få en sann bild av hur ungas attityder gentemot droger ser ut. Unga Drogförebyggare vill ta reda på vilka inställningar, erfarenheter och kunskaper kring droger som finns, för att lättare få en överblick och kunna gå in med drogförebyggande insatser i tid. 

Syfte

Syftet med kartläggningen är att få en sann bild av hur ungas attityder gentemot droger ser ut. Unga Drogförebyggare vill ta reda på vilka inställningar, erfarenheter och kunskaper kring droger som finns, för att lättare få en överblick och kunna gå in med drogförebyggande insatser i tid. 

Varför på detta sätt?

Unga Drogförebyggare vill hjälpa unga som vill ta ställning mot droger att kunna göra det. Genom att delta i denna kartläggning kan ni som klass få chansen att öka er klasskassa rejält – utan att behöva tjata på grannar och kompisar – samtidigt som Unga Drogförebyggare kan upptäcka vilka behov som finns av ett drogförebyggande arbete på skolor. På så sätt blir det en win-win för alla! 

Personer bakifrån som håller upp färgglada plakat.

Vad förbinder jag mig till?

Genom att delta i denna kartläggning kan du medlem i Unga Drogförebyggare. Under denna kartläggning kommer vi att tävla ut en Iphone 13.  

Om du blir medlem tar ställning mot droger, får möjlighet att delta i UDFs lokala och nationella aktiviteter, får chansen att träffa vänner för livet och mycket mer!  

Du förbinder dig egentligen inte till någonting. Vi har inga bindningstider eller liknande som gör att du på något sätt blir fast. Unga Drogförebyggare handlar helt om egen fri vilja, intresse och engagemang!  

Som medlem i Unga Drogförebyggare kommer du att själv kunna styra hur pass engagerad du vill vara. Det betyder alltså att du kan vara en helt passiv medlem om du vill det.  

Vi kommer inte att spamma er med mejl och information hela tiden, utan du väljer helt själv vad du vill ta del av och inte. 

Om du/ni däremot vill vara mer engagerad får du/ni gärna starta en egen UDF-förening på er skola, där ni bedriver egen valfri verksamhet. Vårt enda krav är att den är drogförebyggande. I er förening får ni lära er massor om föreningslivet och hur man driver en egen verksamhet. Ni hittar på egna aktiviteter och bäst av allt, ni kan söka pengar för vad ni gör på er egen fritid! 

Medlemskapet hos Unga Drogförebyggare behöver förnyas varje årsskifte, det betyder att ditt medlemskap försvinner automatiskt vid årets slut. Om du vill bli medlem igen efter årsskiftet kan du kontakta oss! 

Vilka är Unga Drogförebyggare?

Unga Drogförebyggare är en ungdomsorganisation som bildades år 2008 och som arbetar drogförebyggande. Organisationens övergripande syfte är att engagera unga i det drogförebyggande arbetet genom att sprida kunskap och skapa lokalt engagemang via lokalföreningar. Vi vill skapa förutsättningar för en god hälsa hos ungdomar och inspirera dem till ett hälsosamt liv. Vidare arbetar vi även för att få unga delaktiga i civilsamhället och i det drogförebyggande arbetet.  

 

Klicka här för att komma till enkätundersökningen! 

  • Narkotika
  • Amfetamin
  • Cannabis
  • Doping
  • Ecstasy
  • Opiater
  • Kokain
  • LSD
  • Nätdroger och spice

Evenemang

UDFS Ledarskapshelg 14/4 - 16/14 2023

Detta formulär är anmälan till den ledarskapshelg  som arrangeras av Unga Drogförebyggare i Bromma, Stockholm.

Resa
Detaljer om resebokning får du i samband med ett eventuellt antagningsbesked. Resan är kostnadsfri!

Schema
I skrivande stund är inte schemat färdigt men du kan vara säker på att du kommer få en helg fylld av skoj, lärdomar och bra med pauser. Allt kommer handla om ledarskap och speciellt vad det innebär att vara ledare i en ideell förening.

Plats
Vi kommer att vara på Kärsögården, Bromma utanför Stockholm. Vi kommer att äta och bo där under hela helgen.

Begränsat antal platser
Vi har en skarp gräns på 25 deltagare och får vi fler anmälningar än platser hamnar du som reserv.

Sista anmälningsdag
En vecka innan sista anmälningsdagen

Kostnadsfritt
Det är helt kostnadsfritt att delta på lägret tack vare bidrag från gv90.se. Anmälan är däremot bindande och om du anmäler dig och får en plats, men inte dyker upp, kommer du få en faktura på 500 kr.

Kontaktuppgifter till närmast anhörig

Särskilda behov (Allergier, diagnoser, kostpreferenser eller andra förutsättningar för att kunna delta)

Vad har du för erfarenhet av ledarskap?

Vad ser du mest fram emot att lära dig eller vad vill du utvecklas inom?

Hur hanterar vi dina personuppgifter

Föreningen behöver spara och behandla personuppgifter om dig för föreningens medlemsregister. Personuppgifter som kan finnas i föreningens medlemsregister är förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer och födelsedatum. Inga personnummer hanteras i medlemsregistret. Föreningen använder också dina personuppgifter för att skicka ut information till dig.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

Hantering av medlemskap i föreningen ex bidrags ansökan, licenshantering, föreningsutbildning etc.

Deltagande i föreningens träningsverksamhet och tävlingsverksamhet.

Sammanställning av statistik och uppföljning. Publicering av material på hemsida och sociala medier.

Föreningen hanterar även personuppgifter vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.


Du kan läsa mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Medlemsvillkor

1. Medlemskapet är kostnadsfritt.

2.Som medlem i Unga Drogförebyggare har du rätt att ta del av alla förmåner samt delta på aktiviteter som anordnas av förbundet.

3.Du har rätt att påverka och rösta på Unga Drogförebyggares årsmöte.

4.En grundpelare i Unga Drogförebyggare verksamhet är kontraktet där du lovar att avstå från droger, såsom tobak, alkohol eller narkotika till årsskiftet.

5.Om du lämnar personuppgifter som inte stämmer, uteblir medlemsskapet. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnar stämmer och är korrekta.

6.När vi arrangerar en tävling samlar vi in personuppgifter för att kunna identifiera deltagarna, kommunicera med deltagarna, för att säkerställa deltagarnas ålder samt kunna utse vinnare och förmedla vinster.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.