Våra droginformatörer

Unga Drogförebyggare droginformatörer har relevant erfarenhet och intern utbildning för att bemöta elever och svara på deras frågor. 

Våra droginformatörer kan ge information och berätta om drogers kortsiktiga och långtgående effekter samt hur drogförebyggande arbete går till.

Våra droginformatörer

Unga Drogförebyggare droginformatörer har relevant erfarenhet och intern utbildning för att bemöta elever och svara på deras frågor.

Våra droginformatörer kan ge information och berätta om drogers kortsiktiga och långtgående effekter samt hur drogförebyggande arbete går till.

Nuvarande informatörer

Se vem från Unga Drogförebyggare som kommer ut och besöker skolor just nu. Våra droginformatörer genomgår alltid en internutbildning innan de besöker skolor och träffar elever.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

Jag har jobbat i över 20 år inom akutpsykiatri där vi i det dagliga arbetet möter drogerna. Inom psykiatrin har jag bland annat arbetat som samtalsstöd för unga som befinner sig i utsatta situationer. De flesta unga jag möter har en koppling till droger, där drogerna är en stor del i deras problematik.

Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Som ung elev var jag den där killen som i skolan umgicks med alla. Även utanför skolan hade jag mycket vänner. Jag hängde ena dagen i Tensta, Rinkeby eller Hässelby och nästa dag hängde jag med vänner på Östermalm.

 

Vad innebär ett skolbesök för dig och vad brukar du göra för eleverna?

Jag är mycket glad att jag får jobba med detta. Det är så givande att få arbeta förebyggande. Att vara där innan problemen slår rot, ge råd och svara på elevernas frågor är otroligt givande. En av mina största erfarenheter är att rätt ord vid rätt tillfälle, i mötet med en ung person, kan sätta positiva spår i resten av deras liv. Att finnas där för så många unga känns som det bästa sättet att göra skillnad idag.

 

Vad är det bästa med att göra skolbesök?

Det bästa med att göra skolbesök är att få vara där för de som faktiskt är vår framtid, de unga, och ge dem råd i en så viktig och stor samhällsfråga som droger är. Missbruk och utanförskap är de ungas största utmaning. Gemenskap är viktigt, för speciellt unga människor som studerar. Att få hjälpa elever att skapa positiv gemenskap och ta ställning mot droger känns så betydelsefullt att jag känner lycka.

 

Vad du gillar att göra på fritiden och vem är du som person?

Mitt liv utanför arbetet är primärt ett liv som familjefar till mina två underbara barn som jag självklart ser som framtida unga drogförebyggare. Om jag får tid över från att vara pappa så spelar jag discogolf i någon vacker skog, vandrar över berg ensam med min lilla hund, upptäcker fjäll och vattenfall eller letar upp en fantastisk utsikt i ett stort naturreservat.

Annars är det datorspel som jag tycker är superkul och har en stor gemenskap av vänner inom där vi träffas och har kul online. Om jag inte spelar så sjunker jag djupt in i måleri där jag kan helt släppa allt och falla in i skapandet. Då sitter jag låst med en tavla i veckor eller månader.

Vill du bli droginformatör?

Om du är intresserad av att bli droginformatör kan du kontakta oss på info@ungadrogforebyggare.se.

Våra droginformatörer kan antingen vara volontärarbetare eller arbeta i ersättning mot pengar. Var tydlig i din kontakt om du vill volontärarbeta eller arbeta mot betalning.

Boka skolbesök

Har er skola inte bokat ert besök ännu? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig för att berätta mer och boka in ett besök på er skola.

  • Narkotika
  • Amfetamin
  • Cannabis
  • Doping
  • Ecstasy
  • Opiater
  • Kokain
  • LSD
  • Nätdroger och spice

Evenemang

UDFS Ledarskapshelg 14/4 - 16/14 2023

Detta formulär är anmälan till den ledarskapshelg  som arrangeras av Unga Drogförebyggare i Bromma, Stockholm.

Resa
Detaljer om resebokning får du i samband med ett eventuellt antagningsbesked. Resan är kostnadsfri!

Schema
I skrivande stund är inte schemat färdigt men du kan vara säker på att du kommer få en helg fylld av skoj, lärdomar och bra med pauser. Allt kommer handla om ledarskap och speciellt vad det innebär att vara ledare i en ideell förening.

Plats
Vi kommer att vara på Kärsögården, Bromma utanför Stockholm. Vi kommer att äta och bo där under hela helgen.

Begränsat antal platser
Vi har en skarp gräns på 25 deltagare och får vi fler anmälningar än platser hamnar du som reserv.

Sista anmälningsdag
En vecka innan sista anmälningsdagen

Kostnadsfritt
Det är helt kostnadsfritt att delta på lägret tack vare bidrag från gv90.se. Anmälan är däremot bindande och om du anmäler dig och får en plats, men inte dyker upp, kommer du få en faktura på 500 kr.

Kontaktuppgifter till närmast anhörig

Särskilda behov (Allergier, diagnoser, kostpreferenser eller andra förutsättningar för att kunna delta)

Vad har du för erfarenhet av ledarskap?

Vad ser du mest fram emot att lära dig eller vad vill du utvecklas inom?

Hur hanterar vi dina personuppgifter

Föreningen behöver spara och behandla personuppgifter om dig för föreningens medlemsregister. Personuppgifter som kan finnas i föreningens medlemsregister är förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer och födelsedatum. Inga personnummer hanteras i medlemsregistret. Föreningen använder också dina personuppgifter för att skicka ut information till dig.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

Hantering av medlemskap i föreningen ex bidrags ansökan, licenshantering, föreningsutbildning etc.

Deltagande i föreningens träningsverksamhet och tävlingsverksamhet.

Sammanställning av statistik och uppföljning. Publicering av material på hemsida och sociala medier.

Föreningen hanterar även personuppgifter vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.


Du kan läsa mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Medlemsvillkor

1. Medlemskapet är kostnadsfritt.

2.Som medlem i Unga Drogförebyggare har du rätt att ta del av alla förmåner samt delta på aktiviteter som anordnas av förbundet.

3.Du har rätt att påverka och rösta på Unga Drogförebyggares årsmöte.

4.En grundpelare i Unga Drogförebyggare verksamhet är kontraktet där du lovar att avstå från droger, såsom tobak, alkohol eller narkotika till årsskiftet.

5.Om du lämnar personuppgifter som inte stämmer, uteblir medlemsskapet. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnar stämmer och är korrekta.

6.När vi arrangerar en tävling samlar vi in personuppgifter för att kunna identifiera deltagarna, kommunicera med deltagarna, för att säkerställa deltagarnas ålder samt kunna utse vinnare och förmedla vinster.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.