Verktyg för föreningar

Vi har samlat tips och råd för er som driver förening. Oavsett om ni nyligen har startat er förening, eller behöver inspiration och vägledning, så har vi rätt verktyg för er. 

Här kan ni hitta mallar, förslag och guider att följa. 

Verktyg för föreningar​

Vi har samlat tips och råd för er som driver förening. Oavsett om ni nyligen har startat er förening, eller behöver inspiration och vägledning, så har vi rätt verktyg för er. 

Här kan ni hitta mallar, förslag och guider att följa. 

Nystartad förening

Är du ny i Unga Drogförebyggare? Välkommen! Som nystartad förening eller som nybliven medlem kan det finnas ett stort engagemang – men också många frågor. Vi kommer gå igenom allt ni behöver veta.  

Första samtal

Under det första samtalet kommer vi att presentera Unga Drogförebyggare och berätta hur organisationen fungerar och vad det innebär att vara en förening hos oss. Ni kommer också få tips om bra verktyg ni kan använda er av. Här får alla möjlighet att ställa frågor till oss samt berätta vad ni drömmer om att göra i er förening.  

Första styrelsemöte

Det första styrelsemötet handlar om att samla sina idéer, mål, drömmar och visioner för vad föreningen kan vara och vad ni gemensamt kan göra i den. Det är också ett ypperligt tillfälle att lära känna varandra bättre och ha kul tillsammans. 

Föreningskunskap

Föreningskunskap handlar om hur en förening fungerar. Här berättar vi vilka roller som finns i en styrelse samt vilka möten som är viktiga att känna till. 

Anordna en aktivitet

Att anordna en aktivitet i föreningen är roligt och ett bra sätt att skapa gemenskap på. Allt som behövs är en idé som kan genomföras!  

Personliga affischer

Det är enkelt och roligt att skapa personliga affischer. Välj bilder, text och färger fritt. Designa själv eller gör det tillsammans med er kontaktperson på UDF!

Sociala medier

Sociala medier är ett bra sätt att få sin förening att synas och nå ut med sina budskap, åsikter och aktiviteter. Här får ni tips om utformning, innehåll och verktyg. 

  • Narkotika
  • Amfetamin
  • Cannabis
  • Doping
  • Ecstasy
  • Opiater
  • Kokain
  • LSD
  • Nätdroger och spice

Evenemang

UDFS Ledarskapshelg 14/4 - 16/14 2023

Detta formulär är anmälan till den ledarskapshelg  som arrangeras av Unga Drogförebyggare i Bromma, Stockholm.

Resa
Detaljer om resebokning får du i samband med ett eventuellt antagningsbesked. Resan är kostnadsfri!

Schema
I skrivande stund är inte schemat färdigt men du kan vara säker på att du kommer få en helg fylld av skoj, lärdomar och bra med pauser. Allt kommer handla om ledarskap och speciellt vad det innebär att vara ledare i en ideell förening.

Plats
Vi kommer att vara på Kärsögården, Bromma utanför Stockholm. Vi kommer att äta och bo där under hela helgen.

Begränsat antal platser
Vi har en skarp gräns på 25 deltagare och får vi fler anmälningar än platser hamnar du som reserv.

Sista anmälningsdag
En vecka innan sista anmälningsdagen

Kostnadsfritt
Det är helt kostnadsfritt att delta på lägret tack vare bidrag från gv90.se. Anmälan är däremot bindande och om du anmäler dig och får en plats, men inte dyker upp, kommer du få en faktura på 500 kr.

Kontaktuppgifter till närmast anhörig

Särskilda behov (Allergier, diagnoser, kostpreferenser eller andra förutsättningar för att kunna delta)

Vad har du för erfarenhet av ledarskap?

Vad ser du mest fram emot att lära dig eller vad vill du utvecklas inom?

Hur hanterar vi dina personuppgifter

Föreningen behöver spara och behandla personuppgifter om dig för föreningens medlemsregister. Personuppgifter som kan finnas i föreningens medlemsregister är förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer och födelsedatum. Inga personnummer hanteras i medlemsregistret. Föreningen använder också dina personuppgifter för att skicka ut information till dig.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

Hantering av medlemskap i föreningen ex bidrags ansökan, licenshantering, föreningsutbildning etc.

Deltagande i föreningens träningsverksamhet och tävlingsverksamhet.

Sammanställning av statistik och uppföljning. Publicering av material på hemsida och sociala medier.

Föreningen hanterar även personuppgifter vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.


Du kan läsa mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Medlemsvillkor

1. Medlemskapet är kostnadsfritt.

2.Som medlem i Unga Drogförebyggare har du rätt att ta del av alla förmåner samt delta på aktiviteter som anordnas av förbundet.

3.Du har rätt att påverka och rösta på Unga Drogförebyggares årsmöte.

4.En grundpelare i Unga Drogförebyggare verksamhet är kontraktet där du lovar att avstå från droger, såsom tobak, alkohol eller narkotika till årsskiftet.

5.Om du lämnar personuppgifter som inte stämmer, uteblir medlemsskapet. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnar stämmer och är korrekta.

6.När vi arrangerar en tävling samlar vi in personuppgifter för att kunna identifiera deltagarna, kommunicera med deltagarna, för att säkerställa deltagarnas ålder samt kunna utse vinnare och förmedla vinster.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.