LÄS MER OM DROGFÖREBILDARE

Har du tagit ställning för drogfrihet och vill inspirera att andra också ska göra det? Vill du utveckla ditt ledarskap och engagemang? Är du nyfiken på att jobba som volontär hos oss? Vill du lära dig mer om hur du inspirerar andra unga? Då kommer du gilla Unga Drogförebyggares volontärsutbildning!

 

Den 14-17 augusti vill vi att just du ska gå vår lägerutbildning för att bli en volontär (s.k drogförebildare). Du kommer bo på en mysig kursgård i Stockhkholm tillsammans med andra engagerade drogförebyggare och delta på föreläsningar och workshops kring ledarskapet, arrangörskap, storytelling och mycket mer.

 

OBS! Vi ser helst att du tar utbildningen seriöst och är villig att utföra arbetsuppgifter som kommer att erbjudas till dig som deltagit.

 

VAD ÄR DROGFÖREBILDARE?

Organisationen har fått bidrag för att ta fram en utbildning för de unga som vill utveckla sitt ledarskap för att bli en volontär. Dessa volontärer kommer efter utbildningen kunna titulera sig som Drogförebildare. Att vara en drogförebildare handlar om att vara en förebild som förebygger droger, vi vill att unga ska känna att de har makten att förändra och påverka. I fyra dagar kommer de som deltar på utbildningen få fördjupande kunskap om hur en kan leda, hur en planerar ett arrangemang såsom regionsträff, få verktyg att uttrycka sig och självklart få kunskap om droger.

 

VAD GÄLLER?

Detta är en gratis utbildning där vi står för resan, boende och mat. All verksamhet med Unga Drogförebyggare är självklart helt fri från alkohol och andra droger. Eventuellt brott mot detta leder till hemskickning med omedelbar verkan.

Vem som helst kan anmäla sitt deltagande. Det enda kriterierna är att du ska vara ung och genuint intresserad av att förebygga droger. Så det spelar ingen roll om du är medlem i en drogförebyggande förening eller inte, vi välkomnar alla!

 

ANMÄLAN

Vi har begränsat antal platser och prioriterar att få en spridning av volontärer i landet. Personer som anmält sig och bekräftat sin plats men inte dyker upp utan att ha avanmält sig debiteras en avgift på 400 kr. Därför är det väldigt viktigt att du hör av dig så snart som möjligt om du får förhinder.

Det är såklart också väldigt viktigt att du anger korrekta kontaktuppgifter och uppger matpreferenser som till exempel allergier.

 

INNEHÅLL:
 • Ledarskap – hur är du som ledare och hur kan du utvecklas?
 • Arrangörskap – hur planerar och genomför du bäst en aktivitet?
 • Storytelling och retorik – hur berättar du historien om varför just du blev en ung drogförebyggare och hur övertygar du andra om att bli det?
 • Konsekvenser av droger – hur påverkar droger oss och hur kan vi istället fokusera på friskfaktorer och det positiva med att vara drogfri?

Att vara drogförebildare för Unga Drogförebyggare betyder mycket för mig, det öppnade dörrar för ny kunskap om droger, tobak och alkhol vilket gjorde att jag aldrig vill röra vid något av det. Jag har även under min tid som drogförebildare träffat så många trevliga människor som kommer från alla delar i Sverige. Jag är mer än tacksam för att organisationen har gett mig chansen att påverka och arbeta för ett drogfritt samhället – bara det är stort! Jag rekommenderar starkt att ansöka till lägret så får du samma chans som mig! 

Wioletta Karolak, drogförebildare 2018

 

NÄR: ONSDAG 14 AUGUSTI – LÖRDAG 17 AUGUSTI

VAR: BRO, STOCKHOLM

Anmälan stängdes 31 maj,

är du ändå intresserad av att anmäla dig kontakta [email protected]

ADRESS

Drakudden konferens & retreat

Smidövägen 17

197 91 Bro

NÄR FÅR DU BESKED OM ATT DU KAN DELTA PÅ DROGFÖREBILDARE?

Sista anmälningsdagen är fredag den 31a maj och dagarna efter kommer kansliet få ihop en deltagarlista. Du kommer att få ett mejl om du har en plats eller inte. Därför väldigt viktigt att anmäla sig så fort du kan!

 

LÄS HUR VÅRA DROGFÖREBILDAR GJORDE FÖRRA ÅRET

Vill du läsa om hur ledarskapsutbildningen 2018 var och se bilder? Du kan läsa nyhetsbrevet här 

 

PACKLISTA
 • Sovkläder
 • Hygienartiklar
 • Handduk
 • Badhandduk
 • Badkläder
 • Solkräm
 • Kläder för tre dagar
 • Skor lämpliga för promenad
 • Laddare
 • Anteckningsbok och penna
 • Annat du behöver för att vara bekväm

 

 

INFORMATION TILL VÅRDNADSHAVARE:

Utbildningen startas på onsdag den 14 augusti där vi möter upp varje deltagare på Stockholm central kl. 14.00. Det är bra om du ser till att ditt barn har lunch med sig på tåget som reser långt. Utbildningen kommer avslutas med lunch på söndag den 17 augusti och beräknas vara vid Stockholm Central kl 15.00.Om ditt barn inte kan vara i Stockholm vid denna tidpunkt kan vi ordna så att deltagaren kommer senare till Stockholm Central och att någon möter upp hen.

Vi kommer bo på en kursläger i Stockholms förort där vi kommer spendera all vår tid. Kurslägret ligger utanför Stockholm och dit reser vi gemensamt från Stockholm central samt följa med till perrongen vid avfärd.

 

Unga Drogförebyggare tar fullt ansvar för deltagarna under helgen, vi möter på Centralstationen när deras tåg kommer in och åker tillsammans till övernattningslokalen.

 

All verksamhet med Unga Drogförebyggare är helt drogfri (inkluderat tobak och alkohol) och om någon skulle bryta mot detta skickas hen omedelbart hem för egen kostnad.

 

Deltagarna kommer inte röra sig på egen hand i centrala delarna av Stockholm, endast promenader och små utflykter i området kring övernattningslokalen. Det kommer inte finnas utrymme för att gå en shoppingrunda eller dylikt på stan.  Läggtider och utegångsförbud efter visst klockslag kommer att gälla, även för de deltagare som är över 18. Detta för att kunna garantera alla deltagares goda sömn och trygghet.

Vi bjuder på all mat under helgen men vill deltagarna köpa godis eller dylikt går det såklart bra.

Vi som jobbar under helgen är personal på Unga Drogförebyggare med vana att arrangera utbildningshelger och läger. Du som vårdnadshavare kommer få kontaktuppgifter till personalen på plats under helgen. Vi arbetar alltid för att alla som deltar i vår verksamhet ska känna sig trygga och inkluderade i gruppen. Vi arbetar med gruppdynamik och olika metoder för att alla deltagare ska tillhöra gemenskapen på våra evenemang. Vi förebygger krissituationer genom ett kontinuerligt arbete utifrån vår krisplan.

SCHEMA

Tiderna är inte exakta. Full schema med korrekta tider informeras på plats

FÖRELÄSARE

team_image

Charbel Gabro

På torsdagen kommer den prisbelönte föreläsaren Charbel Gabro att hålla en workshop om inspiration och motivation. Charbel kommer ta med deltagarna på hans livshistoria som präglats av fattigdom, utanförskap och otrygghet. Charbels liv började successivt ljusna till med hjälp av läraren Birgitta och ett driv. Idag reser Charbel runt i Sverige för att förmedla vikten av inspiration och självkänsla för att kunna gå från tanke till handling.
team_image

Information kommer presenteras inom kort

PERSONAL UNDER LÄGRET

team_image

Lotta Bengtsson

Lotta sitter i kansliet och jobbar som projektsamordnare och handledare.

Du kan nå henne på: 072-003 43 07 eller [email protected]

team_image

Nadja Slotte

Nadja sitter i kansliet och är föreningsamordnare och handledare.

Hon nås på: 070-493 37 85 eller [email protected]

DROGFÖREBILDARE GÖRS MÖJLIGT MED STÖD AV:

Konung Gustav V:s 90-årsfond

VI HOPPAS ATT DU KOMMER!

VARMT VÄLKOMNA