Alkoholindustrin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Alkoholindustrin

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

“Alkohol produceras över hela världen, och i många länder är arbetsvillkoren okontrollerade eller dåliga.”

Alkohol påverkar samhället negativt

Sverige vill minska alkoholintaget

Alkohol är skadligt på många plan. Det både påverkar den egna hälsan och kroppen, men har också stora negativa konsekvenser för samhället i vårdkostnader, bidrar till ekonomiska problem och otrygghet, leder till trafikolyckor, och dödar.

Därför jobbar många olika organisationer och länder med att minska alkoholkonsumtionen och dess negativa effekter.

I Sverige har regeringen en nationell ANDTS- strategi, som jobbar mot skadliga effekter orsakade av alkohol, narkotika, dopning, tobaks- och nikotinprodukter och spel om pengar.

Alkohol och klimatpåverkan

Bekämpningsmedel

Gällande miljö så är det också viktigt att kontrollera hur råvaror för alkohol produceras. Bekämpningsmedel kan till exempel ha en stor påverkan på bin, som är livsviktiga för vår matproduktion.

Vatten

Alkoholproduktion kräver stora mängder vatten, och i länder där vatten är en bristvara kan detta drabba samhällen hårt. Föroreningar från alkoholproduktion kan också hamna i lokalt vatten och natur, vilket också kan ha förödande konsekvenser för lokal vattentillgång.

Utsläpp

När alkohol transporteras över hela världen för att importeras och exporteras, påverkan också vår miljö. Transporter innebär utsläpp från det färdmedel som används, till exempel flyg, fartyg eller lastbilar.

Påverka och gör skillnad

Vad kan vi göra?​

Eftersom få alkoholföretag är intresserade av att tjäna mindre pengar är det svårt att ändra på situationen i alkoholindustrin. Det behövs bättre lagar som skyddar de som arbetar och tvingar alkoholbolagen att ta ansvar för sina anställda. Detta jobbar UDF för genom att opinionsbildning, där vi särskilt jobbar för att barn och unga ska skyddas mot alkoholens negativa effekter.

Regler och skatter kring alkohol är viktiga för att minska drogens negativa konsekvenser. I Sverige får endast Systembolaget får sälja alkohol. Det finns också regler kring hur alkohol får marknadsföras.

Påverka som konsument

Som konsument kan dessutom aktiva val av att köpa ekologiskt, Fairtrade-märkt eller lokalt producerat alkohol också minska negativa effekter på miljön och arbetare.

Det gör också skillnad att enskilda personer, som du, undviker att köpa alkohol. Som alla industrier anpassas alkoholindustrin efter utbud och efterfrågan. Alltså – ju fler som vill köpa alkohol, desto mer alkohol produceras. 

Genom att engagera dig i Unga Drogförebyggare för att skapa mötesplatser utan alkohol, kan du inspirera andra till en beteendeförändring. Detta kan i sin tur minska efterfrågan på alkohol, om fler inser möjligheterna i att ha kul utan alkohol. 

Gå direkt till:

Tobaksindustrin

Drog- och narkotikaindustrin

Drogfakta

  • Narkotika
  • Amfetamin
  • Cannabis
  • Doping
  • Ecstasy
  • Opiater
  • Kokain
  • LSD
  • Nätdroger och spice

Evenemang

UDFS Ledarskapshelg 14/4 - 16/14 2023

Detta formulär är anmälan till den ledarskapshelg  som arrangeras av Unga Drogförebyggare i Bromma, Stockholm.

Resa
Detaljer om resebokning får du i samband med ett eventuellt antagningsbesked. Resan är kostnadsfri!

Schema
I skrivande stund är inte schemat färdigt men du kan vara säker på att du kommer få en helg fylld av skoj, lärdomar och bra med pauser. Allt kommer handla om ledarskap och speciellt vad det innebär att vara ledare i en ideell förening.

Plats
Vi kommer att vara på Kärsögården, Bromma utanför Stockholm. Vi kommer att äta och bo där under hela helgen.

Begränsat antal platser
Vi har en skarp gräns på 25 deltagare och får vi fler anmälningar än platser hamnar du som reserv.

Sista anmälningsdag
En vecka innan sista anmälningsdagen

Kostnadsfritt
Det är helt kostnadsfritt att delta på lägret tack vare bidrag från gv90.se. Anmälan är däremot bindande och om du anmäler dig och får en plats, men inte dyker upp, kommer du få en faktura på 500 kr.

Kontaktuppgifter till närmast anhörig

Särskilda behov (Allergier, diagnoser, kostpreferenser eller andra förutsättningar för att kunna delta)

Vad har du för erfarenhet av ledarskap?

Vad ser du mest fram emot att lära dig eller vad vill du utvecklas inom?

Hur hanterar vi dina personuppgifter

Föreningen behöver spara och behandla personuppgifter om dig för föreningens medlemsregister. Personuppgifter som kan finnas i föreningens medlemsregister är förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer och födelsedatum. Inga personnummer hanteras i medlemsregistret. Föreningen använder också dina personuppgifter för att skicka ut information till dig.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

Hantering av medlemskap i föreningen ex bidrags ansökan, licenshantering, föreningsutbildning etc.

Deltagande i föreningens träningsverksamhet och tävlingsverksamhet.

Sammanställning av statistik och uppföljning. Publicering av material på hemsida och sociala medier.

Föreningen hanterar även personuppgifter vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.


Du kan läsa mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Medlemsvillkor

1. Medlemskapet är kostnadsfritt.

2.Som medlem i Unga Drogförebyggare har du rätt att ta del av alla förmåner samt delta på aktiviteter som anordnas av förbundet.

3.Du har rätt att påverka och rösta på Unga Drogförebyggares årsmöte.

4.En grundpelare i Unga Drogförebyggare verksamhet är kontraktet där du lovar att avstå från droger, såsom tobak, alkohol eller narkotika till årsskiftet.

5.Om du lämnar personuppgifter som inte stämmer, uteblir medlemsskapet. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnar stämmer och är korrekta.

6.När vi arrangerar en tävling samlar vi in personuppgifter för att kunna identifiera deltagarna, kommunicera med deltagarna, för att säkerställa deltagarnas ålder samt kunna utse vinnare och förmedla vinster.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.