Första sidan - Vilka är Unga Drogförebyggare?

Unga Drogförebyggare är en ungdomsorganisation som bildades år 2008. Organisationens övergripande syfte är att engagera unga i det drogförebyggande arbetet genom att sprida kunskap och skapa engagemang via lokalföreningar. Vi vill skapa förutsättningar för en god hälsa hos ungdomar och inspirera dem till ett hälsosamt liv. Vidare arbetar vi även för att få unga delaktiga i civilsamhället och i det drogförebyggande arbetet.

En del av vårt arbete bygger på att kartlägga ungas relationer till droger. Vårt mål är att få en sanningsenlig bild kring ungas attityder och åsikter om ämnet. Vi har därför tagit fram en enkät som delas ut till unga i hela Sverige. För att sprida enkäten behöver vi er hjälp! Genom att samarbeta kan ni tjäna in pengar till er klass/lag kassa och samtidigt hjälpa oss i vårt arbete att bättre förstå ungas relation till droger.

Hur fungerar det/ läsa mer här!

Unga Drogförebyggare arbetar med att kartlägga ungas relation till droger, och vill få en sann bild av vad unga tycker. Vi har därför tagit fram en enkät som delas ut till unga i hela Sverige. Enkäten handlar om ungas inställning och erfarenhet av tobak och droger, och nu kan ni hjälpa oss i vårt arbete!

Varför på detta sätt? 

Unga Drogförebyggare vill hjälpa unga som vill ta ställning mot droger att kunna göra det. Genom att delta i denna kartläggning kan ni som klass få chansen att öka er klasskassa rejält – utan att behöva tjata på grannar och kompisar – samtidigt som Unga Drogförebyggare kan upptäcka vilka behov som finns av ett drogförebyggande arbete på skolor. På så sätt blir det en win-win för alla!

Hela klassen/föreningen antar utmaningen tillsammans. Utmaningen går ut på att få så många personer som möjligt att ta ställning mot droger och svara på enkäten. Desto fler personer, desto mer pengar samlar er klass in. För att vi ska kunna se vilka personer just er grupp har värvat kommer ni att få en personlig länk. För varje person som svarar på enkäten genom er länk får ni mer pengar. Ni har 3 månader på er, sedan kommer länken att inaktiveras. Ni får ut era pengar när de 3 månaderna har gått.

Alla elever i klassen svarar på enkäten, ni räknas också! 
Be andra personer gå in på er privata enkätlänk och svara på alla frågor.

Få ut era pengar! Desto fler personer som har svarat på enkäten via er länk, desto mer pengar får ni. 

Vem kan svara på enkäten? 

Alla personer mellan 12–25 år i Sverige. Det är viktigt att personen svarar på alla frågor och godkänner villkoren i slutet. Samma person får inte svara på enkäten flera gånger, och vi kommer att kontrollräkna alla deltagare innan utbetalning.

Såhär mycket kan er klass samla in!

Ni får 10 kr per deltagare, utöver det får ni bonusar utifrån hur många som deltar i enkäten! 

BONUSNIVÅ 1:
250 personer = 1000 kr bonus 

BONUSNIVÅ 2:
500 personer = 2000 kr bonus  

BONUSNIVÅ 3:  
750 personer = 5000 kr bonus 

BONUSNIVÅ 4: 
1000 personer = 10 000 kr bonus 

Om ni får 500 personer att delta i enkäten får ni alltså 7 000 kronor! 10 kronor per deltagare = 5 000 kronor, plus bonusen på 2 000 kronor.  

Värvar ni 1 000 personer får ni 20 000 kronor i kassan – 10 kronor per deltagare = 10 000 kronor, plus bonusen på 10 000! 

När man klickar på; Intresse anmälan:

Om du och ditt team vill tjäna extra pengar till kassan och samtidigt bidra till att framställa viktig information kring ungas attityder och inställning till droger, anmäl dig idag. Skicka ett mejl till info@ungadrogforebyggare.se

Tänka på att mejlet måste innehålla följande: Namn på skola eller idrottsförening, antal medlemmar i ert lag, vilken kommun ni tillhör samt vilken årskurs.

Kontakt

Organisationsnummer 
802444-0250

E-post
info@ungadrogforebyggare.se
  • Narkotika
  • Amfetamin
  • Cannabis
  • Doping
  • Ecstasy
  • Opiater
  • Kokain
  • LSD
  • Nätdroger och spice

Evenemang

UDFS Ledarskapshelg 14/4 - 16/14 2023

Detta formulär är anmälan till den ledarskapshelg  som arrangeras av Unga Drogförebyggare i Bromma, Stockholm.

Resa
Detaljer om resebokning får du i samband med ett eventuellt antagningsbesked. Resan är kostnadsfri!

Schema
I skrivande stund är inte schemat färdigt men du kan vara säker på att du kommer få en helg fylld av skoj, lärdomar och bra med pauser. Allt kommer handla om ledarskap och speciellt vad det innebär att vara ledare i en ideell förening.

Plats
Vi kommer att vara på Kärsögården, Bromma utanför Stockholm. Vi kommer att äta och bo där under hela helgen.

Begränsat antal platser
Vi har en skarp gräns på 25 deltagare och får vi fler anmälningar än platser hamnar du som reserv.

Sista anmälningsdag
En vecka innan sista anmälningsdagen

Kostnadsfritt
Det är helt kostnadsfritt att delta på lägret tack vare bidrag från gv90.se. Anmälan är däremot bindande och om du anmäler dig och får en plats, men inte dyker upp, kommer du få en faktura på 500 kr.

Kontaktuppgifter till närmast anhörig

Särskilda behov (Allergier, diagnoser, kostpreferenser eller andra förutsättningar för att kunna delta)

Vad har du för erfarenhet av ledarskap?

Vad ser du mest fram emot att lära dig eller vad vill du utvecklas inom?

Hur hanterar vi dina personuppgifter

Föreningen behöver spara och behandla personuppgifter om dig för föreningens medlemsregister. Personuppgifter som kan finnas i föreningens medlemsregister är förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer och födelsedatum. Inga personnummer hanteras i medlemsregistret. Föreningen använder också dina personuppgifter för att skicka ut information till dig.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

Hantering av medlemskap i föreningen ex bidrags ansökan, licenshantering, föreningsutbildning etc.

Deltagande i föreningens träningsverksamhet och tävlingsverksamhet.

Sammanställning av statistik och uppföljning. Publicering av material på hemsida och sociala medier.

Föreningen hanterar även personuppgifter vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.


Du kan läsa mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Medlemsvillkor

1. Medlemskapet är kostnadsfritt.

2.Som medlem i Unga Drogförebyggare har du rätt att ta del av alla förmåner samt delta på aktiviteter som anordnas av förbundet.

3.Du har rätt att påverka och rösta på Unga Drogförebyggares årsmöte.

4.En grundpelare i Unga Drogförebyggare verksamhet är kontraktet där du lovar att avstå från droger, såsom tobak, alkohol eller narkotika till årsskiftet.

5.Om du lämnar personuppgifter som inte stämmer, uteblir medlemsskapet. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnar stämmer och är korrekta.

6.När vi arrangerar en tävling samlar vi in personuppgifter för att kunna identifiera deltagarna, kommunicera med deltagarna, för att säkerställa deltagarnas ålder samt kunna utse vinnare och förmedla vinster.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.