Information om årets roligaste event – UK19

 

Nu är det dags för dig att anmäla dig till Ungdomskonferensen 2019! I detta blad kan du läsa mer om vad ungdomskonferensen är för något, vilka dagar det gäller, hur du anmäler dig, vad du ska tänka på, hur dagarna kommer se ut och information om årsmötet som avslutar helgens bravader e.t.c.

 

Vad är UK?

Ungdomskonferensen (förkortat UK) är Unga Drogförebyggares årliga konferens. Det är det största tillfället för våra medlemmar att träffas, utbilda sig, inspireras och påverka organisationen. Det är helt enkelt en blandning av läger och konferens! Under UK hålls också Unga Drogförebyggares årsmöte, som är förbundets högsta beslutande organ, det är helt enkelt det bästa tillfället för medlemmar att påverka vad som ska hända inom Unga Drogförebyggare.

PS. Visste du även att denna konferens är Sveriges största drogförebyggande konferens för unga? COOLT VA?!

 

Innehållet på UK varierar från år till år men det handlar alltid om att medlemmarna ska öka sin kunskap, bli inspirerade, utbyta erfarenheter med varandra och ha så kul som möjligt. I år ligger fokuset på hälsa & välbefinnande. Vi vill att konferensen ska framhäva friskfaktorer och ge er, deltagarna, kunskap och motivation i hälsofrågor. Att öka friskfaktorer och reducera riskfaktorer är en viktig faktor för att förebygga droger. Hälsa är ett brett begrepp som kan innehålla många olika aspekter, och fokus på konferensen kommer vara att ni som deltagare ska få insikt i vad som får dig att må bra.

Årets Ungdomskonferens -UK19- går av stapeln 5-7 april på Junkaremålsskolan i Tranås. Incheckningen öppnar 17.00 på fredag eftermiddag och håller på till söndag kl 15:00. Därför måste du vara på plats i Tranås senast 16.30 på fredagen*

 

* Du som reser från Skåne har möjlighet att åka direktbuss från Hässleholm på fredagen och som åker tillbaka till Hässleholm på söndagen, läs mer nedan.

Vad gäller?

Du anmäler dig och bokar din resa genom din drogförebyggande förening. All verksamhet med Unga Drogförebyggare är självklart helt fri från alkohol och andra droger. Eventuellt brott mot detta leder till hemskickning med omedelbar verkan.

Deltagare som är medlemmar måste dock lämnat in Medlemsrapporteringen för 2018 i E-bas för att kunna delta. Känner du dig osäker kring detta, vänligen kontakta din kontaktperson på skolan.

Anmälan

Personer som anmält sig och bekräftat sin plats men inte dyker upp utan att ha avanmält sig debiteras en avgift på 400 kr. Därför är det väldigt viktigt att du hör av dig så snart som möjligt om du får förhinder.

Det är såklart också väldigt viktigt att du anger korrekta kontaktuppgifter och uppger matpreferenser som till exempel allergier.

 

Möjlighet att sova i könsseparatistisk sovsal finns och önskemål om detta kan också anges i på plats.

 

Funktionär

Skulle du vilja arbeta på UK19? Vill du uppleva hur det är att jobba som volontär, eller få djupare kunskap om ledarskap?

Som funktionär är du med och skapar årets roligaste ungdomskonferens. Du arbetar tillsammans i team och utifrån ditt ansvarsområde får du chansen att bli expert på just ditt område. Det kan vara allt från att resa med deltagarna, hälsa folk välkomna till att dekorera galan!

Organisationen står för din resa till och från Tranås. Som funktionär kommer du vara på plats redan fredag förmiddag (senast kl 11.00). Då får du lära känna dina funktionärskompisar samtidigt som du får ta del av massor av viktig information.

NÄR: FREDAG 5 APRIL – SÖNDAG 7 APRIL

VAR: Junkaremålsskolan, i Tranås

Anmäl dig senast 1 mars!

HÄR ANMÄLER DU DIG >

ADRESS

Junkaremålsskola

Sofia Dahlsbergs gata 1

573 37 Tranås

När får du besked om att du kan delta på UK19?

Sista anmälningsdagen är fredag den 1a mars och dagarna efter kommer kansliet få ihop en deltagarlista. Du kommer att få ett mejl om du har en plats på årets UK eller om du inte får plats. Därför väldigt viktigt att anmäla sig så fort du kan!

 

Resan till Tranås

Det är verksamhetsledare eller skolan kontaktperson som bokar deltagarnas resa till och från Tranås. Detta får inte göras innan deltagaren fått bekräftelse från kansliet om att de kan delta. Detta för att vi tyvärr inte har utrymme att låta alla våra medlemmar komma ned under helgen. Vi har ett max antal deltagare per förening på sex personer, om ni är fler från en förening så kontakta Lotta Bengtsson ska vi se om vi kan ordna det.

Resan till och från Tranås står föreningen själva för. Föreningen får årligen bidrag för att bland annat kunna resa vid evenemang, utöver detta erbjuder vi även resebidrag. Kontakta Lotta Bengtsson om du har frågor kring det.

Deltagare från Skåne – ni har möjlighet att åka buss från Hässleholm! Vi har hyrt in en direktbuss som avgår från Hässleholm centralstation fredagen kl. 13.30. Du kommer även åka tillbaka till Hässleholm i samma buss. Mer information om detta skickas i samband med bekräftelsemejl under vecka 10. 

 

Fotande & filmning

Under konferensen kommer många foton tas och läggas upp i olika sociala medier, om en deltagare av någon anledning inte vill eller bör förekomma på bild behöver vi därför få veta detta så vi kan ta hänsyn till detta. Detta informeras till oss i ett intyg som skickas till dig vid deltagarbekräftelse-mejlen. Du kan även meddela oss detta på plats i samband med incheckning. De foton och filmer som tas kan komma att användas av oss i marknadsföringssyfte.

 

Vad kommer hända på UK19?

På fredagen kommer vi inviga UK19 genom att välkomna alla, vi kommer även gå igenom schemat för helgen, gå igenom regler och andra viktiga saker. Sedan kommer vi äta middag ihop i följt av massa lära-känna-aktiviteter!

Lördagen kommer vi få lyssna på massa inspirerande föreläsare och ha intressanta workshops. På lördagskväll kommer vi köra igång GALAN! Vi kommer äta middag tillsammans, se på uppträdande och sedan kör discon igång!

På söndag är det årsmöte. Årsmöte har vi varje år och där får ni makten att säga vad ni tycker att Unga Drogförebyggare ska fokusera på! Inför mötet ska alla ha läst propositioner som ni kan läsa från och med den 13 februari. Propositioner är ett häfte som förbundsstyrelsen har gett förslag om vad som kommer hända i organisationen under 2019. Läs igenom och prata med i er förening, anteckna era åsikter och förmedla det på årsmötet!

FÖRELÄSARE

team_image

Föreläsare avslöjas inom kort

team_image

Föreläsare avslöjas inom kort

team_image

Föreläsare avslöjas inom kort

PERSONAL UNDER UK19

team_image

Lotta Bengtsson

Lotta är projektledare och huvudansvarig för UK19.

Du kan nå henne på: 072-003 43 07 eller [email protected]

team_image

Lisa Klefbom

Lisa är generalsekreterare och är ytterst ansvarig över krishantering.

Du kan nå henne på: 070-742 10 35 eller [email protected]

team_image

Nadja Slotte

Nadja är föreningsamordnare och har mest koll på medlemmar och föreningar.

Hon nås på: 070-493 37 85 eller [email protected]gadrogforebyggare.se

Vårdnadshavare

Vi som kommer att jobba under utbildningen har flera erfarenheter vid ungdomsevent och har förberett krishantering, krisplan och brand- och säkerhetsfrågor som ska gå till all personal. Allt för att ditt barn ska vara trygg med oss. Har du några frågor, så tveka inte att ringa till oss. Du når oss när som helst under vistelsen. Vi kommer att kontakta dig om något händer.

 

Du kan även läsa vår föräldrabrev för att få större förståelse om oss som organisation och det praktiska kring Ungdomskonferensen.

VI HOPPAS ATT DU KOMMER!

VARMT VÄLKOMNA