LEDARSKAPSUTBILDNING STEG 1

Nästa Ledarskapsutbildningstillfälle kommer att inträffa i Augusti 2019! Du kommer bo på en mysig kursgård i Stockholm tillsammans med andra engagerade drogförebyggare och delta på föreläsningar och workshops kring ledarskapet, arrangörskap, storytelling och mycket mer.

Ledarskapsutbildningen är uppdelad i två delar, det första tillfället är i augusti i år och det andra tillfället kommer att ske över en helg i januari/februari året därpå. Eftersom ledarskapsutbildningen är uppdelad under två tillfällen vill vi att du som deltar ska kunna delta på bägge tillfällena för att kunna få titeln “Drogförebildare”.

 

Innehåll:
 • Ledarskap – hur är du som ledare och hur kan du utvecklas?
 • Arrangörskap – hur planerar och genomför du bäst en aktivitet?
 • Storytelling och retorik – hur berättar du historien om varför just du blev en ung drogförebyggare och hur övertygar du andra om att bli det?
 • Konsekvenser av droger – hur påverkar droger oss och hur kan vi istället fokusera på friskfaktorer och det positiva med att vara drogfri?

 

Nästa tillfälle kommer att uppdateras under vårterminen. Vi kommer att sprida information om detta på våra sociala kanaler när anmälan är aktuell.

 

 

Vill du läsa om hur ledarskapsutbildningen 2018 var och se bilder? Du kan läsa nyhetsbrevet här 

 

LEDARSKAPSUTBILDNING STEG 2

Nu är det dags att anmäla sig till ledarskapsutbildningen steg 2!

 

Alla som deltog på steg 1 och som varit aktiv under hösten 2018 som drogförebildare är välkommen att skicka in en ansökan om vidare utbildning. Vad som räknas som aktiv innebär att du varit med i en planeringsgrupp gällande exempelvis regionsträff eller tagit an en uppgift som handledaren skickat förfrågan om, exempelvis samlat namn till ett politisk arbete under Tobaksfria veckan eller deltagit på mässor som utställare.  Du är även välkommen att ansöka om plats om du visat intresse och engagemang till handledaren under hösten gällande volontärsarbetet.

 

Var: Stockholm

När: 25-27 januari 2019

Anmäl senast: 7 december

 

De som deltar på steg 2 utbildningen kommer få möjlighet att fördjupa sig mer inom sin ledarroll och sin projektroll men även få testa att hålla en föreläsning om droger till medlemmar som kommer i samband med ledarskapsrollen delta på vårterminens medlemsträff. Du kommer även att få chans att träffa förbundsstyrelsen!

 

Efter att deltagit på steg 2 utbildningen kommer du känna dig bekvämare som Drogförebildare och få chansen att få lite mer avancerade arbetsuppgifter såsom funktionär och gruppledare på Ungdomskonferensen 2019 eller följa med som funktionär på internationella resor.

 

 

 

Schema

Fredag:
18:00 Vi möter samtliga deltagare på Stockholm Central och färdas gemensamt till scoutgården.
19:00 Gemensam middag
20:00 Lära känna lekar
22:00 Läggdags

Lördag:
08:00 Frukost
09:30 Föreläsning
12.00 Lunch
13:00 Föreläsning
18:00 Middag
19:00 Gemensam aktivitet med medlemmar & förbundsstyrelsen
22:00 Läggsdags

Söndag:
8:00 Frukost
9.30 Föreläsning
12:00 Gemensam avslutningslunch
13.00 Feedback övningar
14.00 Gemensam färd till tågstationen
15:00 Avfärd från Stockholm Central

 

Packlista

 • Madrass eller liggunderlag (vi sover på golvet inomhus)
 • Sovsäck eller motsvarande
 • Kudde
 • Sovkläder
 • Hygienartiklar
 • Handduk (det finns dusch och bastu)
 • Kläder för tre dagar, tänk att det är kallt i Stockholm under vistelsen
 • Skor lämpliga för promenad
 • Laddare
 • Anteckningsbok och penna
 • Annat du behöver för att vara bekväm

 

 

Information till vårdnadshavare:

Medlemsträffen kommer att vara från fredag den 25e januari kl 18:00 till söndagen den 27e  januari ca. kl 15:00. Om ditt barn inte kan vara i Stockholm vid denna tidpunkt kan vi ordna så att deltagaren kommer senare till Stockholm Central och att någon möter upp hen.

Vi kommer bo på en scoutgård där vi både övernattar, äter och har våra utbildningar. Den ligger utanför Stockholm och dit reser vi gemensamt från Stockholm central samt följa med till perrongen vid avfärd.

 

Unga Drogförebyggare tar fullt ansvar för deltagarna under helgen, vi möter på Centralstationen när deras tåg kommer in och åker tillsammans till övernattningslokalen.

 

All verksamhet med Unga Drogförebyggare är helt drogfri (inkluderat tobak och alkohol) och om någon skulle bryta mot detta skickas hen omedelbart hem för egen kostnad.

 

Deltagarna kommer inte röra sig på egen hand i centrala delarna av Stockholm, endast promenader och små utflykter i området kring övernattningslokalen. Det kommer inte finnas utrymme för att gå en shoppingrunda eller dylikt på stan.  Läggtider och utegångsförbud efter visst klockslag kommer att gälla, även för de deltagare som är över 18. Detta för att kunna garantera alla deltagares goda sömn och trygghet.

Vi bjuder på all mat under helgen men vill deltagarna köpa godis eller dylikt går det såklart bra.

Vi som jobbar under helgen är personal på Unga Drogförebyggare med vana att arrangera utbildningshelger och läger. Du som vårdnadshavare kommer få kontaktuppgifter till personalen på plats under helgen. Vi arbetar alltid för att alla som deltar i vår verksamhet ska känna sig trygga och inkluderade i gruppen. Vi arbetar med gruppdynamik och olika metoder för att alla deltagare ska tillhöra gemenskapen på våra evenemang. Vi förebygger krissituationer genom ett kontinuerligt arbete utifrån vår krisplan.