Den 12 april är det dags för Unga Drogförebyggares årsmöte och där med även dags att välja en ny förbundsstyrelse för kommande verksamhetsår 2021/2022. Vill du vara med och engagera och påverka vårt arbete, och samtidigt få massor av nya erfarenheter och kunskaper, då är det dig vi söker!

 

Vad innebär det att sitta i förbundsstyrelsen?

– Att bli vald till förbundsstyrelsen innebär att man fått ett ansvar av våra medlemmar att leda vår organisation i rätt riktning  samt se till att genomföra verksamhetsplanen som antagits av årsmötet. Förbundsstyrelsen är även organisationens ansikte utåt och jobbar opinionsbildande genom att representera unga i ANDT-debatten. Som förtroendevald i styrelsen har man även möjligheten att delta på konferenser, seminarium och mässor både nationellt och internationellt. Detta är en superrolig uppgift som ger massor av utvecklingsmöjligheter. Man får chansen att lära sig mer om både demokrati och ungas organisering såväl som om tobak och andra droger.

Vad krävs det av mig?

– Det du kommer behöva göra är att delta på regelbundna styrelsemöten, cirka 5 stycken på ett år. Dessa är vanligtvis lagda på helgen, då vi samlas för möte, går ut och äter samt gör en och annan teambuilding aktivitet tillsammans! Styrelsen ansvarar även för mycket av projektplaneringen i organisationen vilket i vissa fall kan kräva ytterligare mötes för mindre planeringsgrupper inom styrelsen. Men att ta på sig att planera olika projekt är valfritt och inget man behöver göra ensam. Det betyder alltså att du själv kan styra lite hur mycket eller lite tid du vill lägga ner.

Vad händer efter att jag skickat in min nominering?

– Efter att ansökningstiden gått ut kommer valberedningen tillsammans läsa igenom alla ansökningar och kontakta kandidaterna. Under samtalet kommer valberedningen ge ytterligare information om vad uppdraget innebär samt ställa lite frågor. När valberedningen pratat med alla kandidaterna kommer dem sätta sig ner och välja ut vilka 7 dem vill nominera till nästa förbundsstyrelse. Men även om man inte kommer med i valberedningens förslag är det inte kört! Alla kommer ändå få chansen att presentera sig under årsmötet innan medlemmarna väljer sin nästa styrelse!

 

Sista ansökningsdagen är den 15 mars. Du kan skicka in din egen ansökan eller nominera en vän som du tror hade passat perfekt för uppdraget genom att klicka här!

Vill du ha mer information om styrelseuppdraget går det bra att kontakta valberedningen!

Anton Resare: fooglie96@gmail.com

Johanna Nilsson: Johannanilsson73@gmail.com

Emilia Eriksson: velevski.eriksson@gmail.com

Tveka inte att söka, du kommer inte ångra dig!