Inför ett skolbesök

Här går vi igenom allt som ni som skola behöver veta inför ett skolbesök. Våra droginformatörer tar hand om den största delen av förberedelserna. Som skola kommer ni inte förlora värdefull tid – varken från elever eller personal.

Inför ett skolbesök

Här går vi igenom allt som ni som skola behöver veta inför ett skolbesök. Våra droginformatörer tar hand om den största delen av förberedelserna. Som skola kommer ni inte förlora värdefull tid – varken från elever eller personal.

Planering

Våra skolbesök kan bokas in alla dagar i veckan och påverkar inte er ordinarie undervisning. Det enda som vi behöver från er är information om vilken plats vi får lov stå och att sätta upp vår monter på. Vi tar med oss allt material vi behöver.

Praktisk information

När vi besöker en skola ställer vi upp en liten monter. Vi har två banderoller som förklarar vilka vi är, varför vi besöker skolan och vilka aktiviteter som eleverna kan delta i. Vi finns vid montern för de elever som vill prata eller ställa frågor under vårt skolbesök.

Elever kan exempelvis delta i en kunskapstävling där de får testa sina kunskaper om tobak, alkohol och droger. Om de ger rätt tävlingssvar och en bra motivering på utslagsfrågan så får de chansen att vinna ett pris. Tidigare priser har varit den senaste iPhone-mobilen och godis.

För de som är extra intresserade

De som är nyfikna och intresserade av att bli en del av Unga Drogförebyggare kan få stöd och hjälp från oss för att starta upp en egen förening på skolan. Även personal kan ta initiativ till detta.

Unga Drogförebyggare en ingång till föreningslivet. Eleverna får lära sig hur man startar och driver en förening, sköter dess ekonomi och fattar demokratiska beslut tillsammans.

Har du frågor?

Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren inför våra skolbesök.

Boka skolbesök

Har er skola inte bokat ert besök ännu? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig för att berätta mer och boka in ett besök på er skola.

  • Narkotika
  • Amfetamin
  • Cannabis
  • Doping
  • Ecstasy
  • Opiater
  • Kokain
  • LSD
  • Nätdroger och spice

Evenemang

UDFS Ledarskapshelg 14/4 - 16/14 2023

Detta formulär är anmälan till den ledarskapshelg  som arrangeras av Unga Drogförebyggare i Bromma, Stockholm.

Resa
Detaljer om resebokning får du i samband med ett eventuellt antagningsbesked. Resan är kostnadsfri!

Schema
I skrivande stund är inte schemat färdigt men du kan vara säker på att du kommer få en helg fylld av skoj, lärdomar och bra med pauser. Allt kommer handla om ledarskap och speciellt vad det innebär att vara ledare i en ideell förening.

Plats
Vi kommer att vara på Kärsögården, Bromma utanför Stockholm. Vi kommer att äta och bo där under hela helgen.

Begränsat antal platser
Vi har en skarp gräns på 25 deltagare och får vi fler anmälningar än platser hamnar du som reserv.

Sista anmälningsdag
En vecka innan sista anmälningsdagen

Kostnadsfritt
Det är helt kostnadsfritt att delta på lägret tack vare bidrag från gv90.se. Anmälan är däremot bindande och om du anmäler dig och får en plats, men inte dyker upp, kommer du få en faktura på 500 kr.

Kontaktuppgifter till närmast anhörig

Särskilda behov (Allergier, diagnoser, kostpreferenser eller andra förutsättningar för att kunna delta)

Vad har du för erfarenhet av ledarskap?

Vad ser du mest fram emot att lära dig eller vad vill du utvecklas inom?

Hur hanterar vi dina personuppgifter

Föreningen behöver spara och behandla personuppgifter om dig för föreningens medlemsregister. Personuppgifter som kan finnas i föreningens medlemsregister är förnamn, efternamn, e-postadress, telefonnummer och födelsedatum. Inga personnummer hanteras i medlemsregistret. Föreningen använder också dina personuppgifter för att skicka ut information till dig.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

Hantering av medlemskap i föreningen ex bidrags ansökan, licenshantering, föreningsutbildning etc.

Deltagande i föreningens träningsverksamhet och tävlingsverksamhet.

Sammanställning av statistik och uppföljning. Publicering av material på hemsida och sociala medier.

Föreningen hanterar även personuppgifter vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.


Du kan läsa mer om GDPR och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Medlemsvillkor

1. Medlemskapet är kostnadsfritt.

2.Som medlem i Unga Drogförebyggare har du rätt att ta del av alla förmåner samt delta på aktiviteter som anordnas av förbundet.

3.Du har rätt att påverka och rösta på Unga Drogförebyggares årsmöte.

4.En grundpelare i Unga Drogförebyggare verksamhet är kontraktet där du lovar att avstå från droger, såsom tobak, alkohol eller narkotika till årsskiftet.

5.Om du lämnar personuppgifter som inte stämmer, uteblir medlemsskapet. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnar stämmer och är korrekta.

6.När vi arrangerar en tävling samlar vi in personuppgifter för att kunna identifiera deltagarna, kommunicera med deltagarna, för att säkerställa deltagarnas ålder samt kunna utse vinnare och förmedla vinster.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.