VAD ÄR ETT DROGFÖREBYGGANDE RÅD?

En grundpelare i Unga Drogförebyggares verksamhet är kontraktet där du lovar att avstå från tobak. När du skrivit på ett sådant kan du starta ett drogförebyggande råd. För att vara medlem hos Unga Drogförebyggare behövs en förening, ett så kallat drogförebyggande råd, på din skola eller fritidsgård där du har skrivit kontrakt. Kontrakten kan se lite olika ut beroende på vilken förening du vill gå med i, och det spelar ingen roll vilken typ av kontrakt som skrivs under så länge det innehåller att du avstår från tobak.

 

Som medlem i Unga Drogförebyggare får du tillgång till en massa bra lokala rabatter och förmåner. Ert drogförebyggande råd får pengar varje år, ett litet föreningsbidrag att göra lokala aktiviteter för. Ni får även tillgång till föreläsningar och utbildningar från kansliet samt möjlighet att åka på nationella och internationella evenemang och utbildningar där medlemmar från hela Sverige bjuds in. Syftet med medlemskapet är att stärka ditt inflytande och delaktighet i det tobaks- och drogförebyggande arbete som vi på Unga Drogförebyggare arbetar med. För att starta ett drogförebyggande råd mejlar ni vår medlemssamordnare på [email protected]

 

Att vara flera drogförebyggande råd i samma område underlättar och är kul för verksamheten då det är enklare att träffa folk från andra råd och peppa varandra men det är självklart ingen nödvändighet för att kunna ha en förening.

JOIN OUR CREW

BLI MEDLEM

För att bli medlem måste du alltså skriva ett kontrakt, och det måste finnas ett drogförebyggande råd på skolan du går på. Finns det ingen förening på skolan kan du kontakta kansliet. Då kan vi hjälpa dig att antingen starta en förening, eller så kan det kanske finnas en förening på en skola nära dig.

 

Skicka ett mejl till oss på [email protected] med informationen nedan så återkommer vi inom 2-3 arbetsdagar.

 

  • Namn
  • Mailadress
  • Skola
  • Årskurs
  • Meddelande/Fråga