Information om årets roligaste event – UK18

 

Nu är det dags för dig att anmäla dig till Ungdomskonferensen 2018! I detta blad kan du läsa mer om vad ungdomskonferensen är för något, vilka dagar det gäller, hur du anmäler dig, vad du ska tänka på, hur dagarna kommer se ut och information om årsmötet som avslutar helgens bravader e.t.c.

 

Vad är UK?

Ungdomskonferensen (förkortat UK) är Unga Drogförebyggares årliga konferens. Det är det största tillfället för våra medlemmar att träffas, utbilda sig, inspireras och påverka organisationen. Det är helt enkelt en blandning av läger och konferens! Under UK hålls också Unga Drogförebyggares årsmöte, som är förbundets högsta beslutande organ, det är helt enkelt det bästa tillfället för medlemmar att påverka vad som ska hända inom Unga Drogförebyggare.

 

Innehållet på UK varierar från år till år men det handlar alltid om att medlemmarna ska öka sin kunskap, bli inspirerade, utbyta erfarenheter med varandra och ha så kul som möjligt. I år ligger fokuset på narkotika. Genom UK ska ni få mer information om vad narkotika är, hur det påverkar människor på olika infallsvinklar och samhället.

 

Årets Ungdomskonferens -UK18- går av stapeln 13-15 april på Tullbroskolan i Falkenberg. Incheckningen öppnar 16.00 på fredag eftermiddag och själva programmet kickar igång kl 17:00 och håller på till söndag kl 15:00. Därför måste du vara på plats i Falkenberg senast 16.00 på fredagen.

 

Vad gäller?

Du anmäler dig och bokar din resa genom ditt drogförebyggande råd. All verksamhet med Unga Drogförebyggare är självklart helt fri från alkohol och andra droger. Eventuellt brott mot detta leder till hemskickning med omedelbar verkan.

 

Anmälan

Anmälan sker genom ett Google Formulär, länken dit hittar du längst ner i dokumentet!  Sista anmälningsdagen är onsdag den 28e februari! Se till att anmäla dig i god tid.

 

Deltagande i UK är helt kostnadsfritt om anmälan sker innan 1 mars 2018, efter detta tillkommer en anmälningsavgift. Personer som anmält sig men inte dyker upp utan att ha avanmält sig debiteras en avgift på 400 kr. Därför är det väldigt viktigt att du hör av dig så snart som möjligt om du får förhinder.

Det är såklart också väldigt viktigt att du anger korrekta kontaktuppgifter och uppger matpreferenser som till exempel allergier.

 

Möjlighet att sova i könsseparatistisk sovsal finns och önskemål om detta kan också anges i på plats.

 

När får du besked om att du kan delta på UK18?

Sista kostnadsfria anmälningsdagen är onsdag den 28e februari och dagarna efter kommer kansliet få ihop ett deltagarlista. Du kommer att få ett mail i början av vecka 10 om du har ett plats på årets UK eller om du inte får plats. Därför väldigt viktigt att anmäla sig så fort du kan!

 

Funktionär

Skulle du vilja arbeta på UK18? Vill du uppleva hur det är att jobba som volontär, eller få djupare kunskap om ledarskap?

Som funktionär är du med och skapar årets fetaste ungdomskonferens. Du arbetar tillsammans i team och utifrån ditt ansvarsområde får du chansen att bli expert på just ditt område. Det kan vara allt från att resa med deltagarna, hälsa folk välkomna till att dekorera jubileumsgalan!  

Organisationen står för din resa till och från Falkenberg samt boende under konferensen. Som funktionär kommer du vara på plats redan torsdag eftermiddag. Då får du lära känna dina funktionärskompisar samtigt som du får ta del av massor av viktig information.

 

Fotande & filmning

Under konferensen kommer många foton tas och läggas upp i olika sociala medier, om en deltagare av någon anledning inte vill eller bör förekomma på bild behöver vi därför få veta detta så vi kan ta hänsyn till detta. Detta informeras till oss i ett intyg som skickas till dig vid deltagarbekräftelse-mejlen. Du kan även meddela oss detta på plats i samband med incheckning. De foton och filmer som tas kan komma att användas av oss i marknadsföringssyfte.

 

Vad kommer hända på UK18?

På fredagen kommer vi inviga UK18 genom att välkomna alla, vi kommer även gå igenom schemat för helgen, gå igenom regler och andra viktiga saker. Sedan kommer vi äta middag ihop i följt av massa lära-känna-aktiviteter!

Lördagen kommer vi få lyssna på massa inspirerande föreläsare och ha intressanta workshops. På lördagkväll kommer vi köra igång GALAN! Unga Drogförebyggare fyller 10 år och årets gala kommer bli storslaget! Vi kommer äta middag tillsammans, se på uppträdande och sedan kör discon igång!

På söndag är det årsmöte. Årsmöte har vi varje år och där får ni makten att säga vad ni tycker att Unga Drogförebyggare ska fokusera på! Inför mötet ska alla ha läst propositioner som ni kan läsa från och med den 15 februari. Propositioner är ett häfte som förbundsstyrelsen har gett förslag om vad som kommer hända i organisationen under 2018. Läs igenom och prata med era kamrater, anteckna era åsikter och förmedla det på årsmötet! Ni hittar häftet här:  Förbundsstyrelsen propositioner 2018

Vi som jobbar under UK18 är:

Lotta Art-Han Bengtsson – 072 003 4307          / lotta.bengtsson@ungadrogforebyggare.se

Nadja Slotte – 070 493 3785                              / nadja.slotte@ungadrogforebyggare.se

Lisa Klefbom – 070 742 1035                             / lisa.klefbom@ungadrogforebyggare.se

Agneta Andersson Popescu

 

Här anmäler du dig till UK18: https://goo.gl/forms/crUgkVJHyEDBgddw1